1 pkt fryst hel spenat ca 500 g
2 ägg
1 lök
1/2 dl persilja
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk ströbröd
3 msk olivolja
Sesamfrön
Förberedelse: Tina spenaten helt. Låt rinna av i en sil.
1. Pressa ut lite vatten ur spenaten och lägg i en matberedare.
2. Knäck i äggen och hacka löken.
3. Häll i osten, persilja, hackade löken, salt och peppar.
4. Mixa ihop allt.
5. Häll i ströbröd och låt mixern gå i ca 1 min.
7. Ta fram en plåt, häll på ca 3 msk olivolja och bred ut på hela plåten.
6. Om röran verkar bra nog att forma till biffar (Obs! Det är okej att den är lite blöt), forma ganska små biffar och lägg ut på plåten. Biffarna sprider ut sig lite på plåten, så lägg ut dem med lite mellanrum.
7. Strö över sesamfrön på biffarna.
8. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader.
Grädda biffarna i 30 min. Vänd biffarna efter 15 min.
Servera med ris/potatis/sallad och yoghurtsås gjord på:
- Creme fraiche
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg