Placeholder

Spenatbiffar

Ingredienser

1 pkt fryst hel spenat ca 500 g
2 ägg
1 lök
1/2 dl persilja
2 dl riven ost
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk ströbröd
3 msk olivolja
Sesamfrön

Gör så här

Förberedelse: Tina spenaten helt. Låt rinna av i en sil.

1. Pressa ut lite vatten ur spenaten och lägg i en matberedare.
2. Knäck i äggen och hacka löken.
3. Häll i osten, persilja, hackade löken, salt och peppar.
4. Mixa ihop allt.
5. Häll i ströbröd och låt mixern gå i ca 1 min.
7. Ta fram en plåt, häll på ca 3 msk olivolja och bred ut på hela plåten.
6. Om röran verkar bra nog att forma till biffar (Obs! Det är okej att den är lite blöt), forma ganska små biffar och lägg ut på plåten. Biffarna sprider ut sig lite på plåten, så lägg ut dem med lite mellanrum.
7. Strö över sesamfrön på biffarna.
8. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader.
Grädda biffarna i 30 min. Vänd biffarna efter 15 min.

Servera med ris/potatis/sallad och yoghurtsås gjord på:

- Creme fraiche

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.