Ingredienser
1 kg fläsklägg
salt
20 gram smör
1 st lagerblad
1 tsk enbär
0,5 tsk nejlikor
1 tsk senapskorn
1,25 dl vatten
1,25 dl Öl
peppar
paprikapulver
KÖP RECEPTET
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper.
3. Skär in svålen. Krydda med salt, peppar och paprika.
4. Smält smöret i en stor stekpanna. Bryn fläsklägget runtom i 10 min. Flytta över till en ugnsäker from, med sky och allt. Lägg i löken, lagerbladet, enbären, nejlikorna och senapskornen.
5. Tillsätt 1,25 dl kokande vatten. Ställ in varm ugn. Baka i ca en timme. Pensla ibland med öl och vänd ibland lite på fläsklägget.
6. Ev. behövs det mera vatten. Öl-vatten-skyn kan man göra sås av om man vill.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg