Schweinshaxe

Ingredienser

Ingredienser

1 kg fläsklägg
salt
20 gram smör
1 st lagerblad
1 tsk enbär
0,5 tsk nejlikor
1 tsk senapskorn
1,25 dl vatten
1,25 dl Öl
peppar
paprikapulver
KÖP RECEPTET

Gör så här

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper.
3. Skär in svålen. Krydda med salt, peppar och paprika.
4. Smält smöret i en stor stekpanna. Bryn fläsklägget runtom i 10 min. Flytta över till en ugnsäker from, med sky och allt. Lägg i löken, lagerbladet, enbären, nejlikorna och senapskornen.
5. Tillsätt 1,25 dl kokande vatten. Ställ in varm ugn. Baka i ca en timme. Pensla ibland med öl och vänd ibland lite på fläsklägget.
6. Ev. behövs det mera vatten. Öl-vatten-skyn kan man göra sås av om man vill.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Missa inte - Ett vin i "världsklass!"
329 kr