1 liter kokande vatten, 1/2 vitkålshuvud, 2 korkar ättika, 1/2 dl rapsolja, 5msk vitvinsvinäger, 1/2 dl vatten, 1msk socker, 2msk oregano, 2tsk salt, 1krm svartpeppar
Strimla vitkålen med osthyvel, lägg I durkslag, häll kokande vatten över, häll av och lägg i kallt vatten en stund, häll av igen, blanda dressingen, lägg kålen i plastburk med lock, slå på dressing, håller 5-7 dagar i kyl.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg