1 burk tonfisk (130-150 g)
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl
TOPPING ALTERNATIV 1
Röd pizzasås/tomatsås
100 g färsk mozzarella
50 g små smakrika tomater
30 g svarta oliver
Färsk basilika
TOPPING ALTERNATIV 2
Röd pizzasås/tomatsås
50 g finriven parmesan
50 g små smakrika tomater
Grön pesto
Färsk basilika
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
Töm tonfisken för allt vatten. Blanda ingredienserna till botten med en elvisp i 30 sekunder.
Bred ut tonfiskdegen på bakplåtspapper. Lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och jämna till kanterna med en spatel.
För över bakplåtspappret på ett galler och stek i ugnen i 25-30 min på 200 grader. Ta ut pizzan och låt svalna lite innan du tar på toppingen.
Bred på ett tunt laget tomatsås. Strö över finriven parmesan (riv på de mindre hålen på rivjärnet), lägg på tomaten och klicka ut peston.
Stek klart i mitten i ugnen, cirka 10 minuter.
http://www.ketolivet.se/huvudratt/pizza-med-tonfiskbotten-lchf-recept/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg