Pizza med Tonfiskbotten

Ingredienser

1 burk tonfisk (130-150 g)
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl

TOPPING ALTERNATIV 1

Röd pizzasås/tomatsås
100 g färsk mozzarella
50 g små smakrika tomater
30 g svarta oliver
Färsk basilika

TOPPING ALTERNATIV 2

Röd pizzasås/tomatsås
50 g finriven parmesan
50 g små smakrika tomater
Grön pesto
Färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.

Töm tonfisken för allt vatten. Blanda ingredienserna till botten med en elvisp i 30 sekunder.

Bred ut tonfiskdegen på bakplåtspapper. Lägg plastfolie över och kavla ut tunt. Ta bort plastfolien och jämna till kanterna med en spatel.

För över bakplåtspappret på ett galler och stek i ugnen i 25-30 min på 200 grader. Ta ut pizzan och låt svalna lite innan du tar på toppingen.

Bred på ett tunt laget tomatsås. Strö över finriven parmesan (riv på de mindre hålen på rivjärnet), lägg på tomaten och klicka ut peston.

Stek klart i mitten i ugnen, cirka 10 minuter.

http://www.ketolivet.se/huvudratt/pizza-med-tonfiskbotten-lchf-recept/

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.