Degen:
2,35 dl mandelmjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1,2 dl lönnsirap
0,6 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Hallonfyllning:
370g frysta hallon
1/2 msk rivet citronskal
1 msk citronjuice
0,78 dl kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
3,5 msk maizena
Rör ihop allt till degen noga.
Spara drygt 1 dl till toppingen och tryck ut resten i en bakplåtspappaersklädd form.
Koka allt till hallonfyllningen i 3-4 min, mosa bären. Addera maizenan och koka 1 min till. Bred ut på degen i formen, strössla över den sparade toppingen.
Baka i 200grader, 30 min.
Låt kallna ordentligt, skär upp, förvara i kyl.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg