Nyttiga hallonhavrerutor

Ingredienser

Degen:
2,35 dl mandelmjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1,2 dl lönnsirap
0,6 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Hallonfyllning:
370g frysta hallon
1/2 msk rivet citronskal
1 msk citronjuice
0,78 dl kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
3,5 msk maizena

Gör så här

Rör ihop allt till degen noga.
Spara drygt 1 dl till toppingen och tryck ut resten i en bakplåtspappaersklädd form.
Koka allt till hallonfyllningen i 3-4 min, mosa bären. Addera maizenan och koka 1 min till. Bred ut på degen i formen, strössla över den sparade toppingen.
Baka i 200grader, 30 min.
Låt kallna ordentligt, skär upp, förvara i kyl.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.