4 port
200 g kallrökt lax
200 g färskost naturell eller smaksatt (1 paket)
1 dl majonnäs
50 ml hackad färsk dill eller färsk gräslök
½ citron, bara den finrivna zesten
1 krm peppar
100 g hjärtsallad
Skär laxen i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila 15 minuter så smakerna utvecklas.
Servera som förrätt eller tilltugg på en tunn rostad LCHF-brödskiva, fröknäcke eller som här på bilden i ett litet salladsblad eller annan knaprig grönsak – gurka eller paprika.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg