Ca 1 cm ingefära
1 stor vitlöksklyfta
1,5 dl linser
1 burk kokosmjölk
Gurkmeja
Curry
Blomkål
Vatten
Börja med att skölja linserna och låt dom torka lite, samtidigt kan du sätta en kastrull på plattan och hälla i lite olja. Riv ingefära (ca 1 cm) och 1 stor vitlöksklyfta – stek i oljan tills det har fått lite färg. Häll i linser (vet faktiskt inte hur mycket jag tog men ca 1,5 dl), kokosmjölk (en burk), lite vatten och krydda efter smak. Låt det puttra i ca 10 minuter och lägg då i blomkålen och låt allt koka i 10 minuter till. Kolla till ibland och blanda runt lite.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg