Knafeh med Mascarpone

Ingredienser

Dekorera med hackade pistagenötter, valfritt

  • 250 g mascarpone
  • 1–2 tsk vaniljsocker (efter smak)
  • 250 g kataifideg
  • 100 g smör (smält)
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rosenvatten eller apelsinblomsvatten (valfritt)
55 min
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone

Gör så här

Servera: Strö över pistagenötter och servera ljummen eller rumstempererad.

  • 1. Sockerlag (kan göras i förväg): Koka upp socker, vatten och citronsaft. Låt sjuda 5–7 min. Ta av från värmen och tillsätt rosenvatten om du vill. Låt svalna.
  • 2. Förbered fyllningen: Rör ihop mascarpone med vaniljsocker tills den är slät.
  • 3. Förbered kataifi: Dra isär degen med fingrarna. Ringla över smält smör och “fluffa” in det jämnt.
  • 4. Smörj en rund form (ca 20–24 cm)
  • Lägg i hälften av kataifin och tryck till lite. Bred ut mascarponefyllningen. Täck med resten av kataifin. Tryck till försiktigt.
  • Grädda: 180 °C i ca 30–35 min, eller tills ovansidan är gyllene och frasig.
  • Ringla över sockerlagen medan kakan är varm. Låt stå 10–15 minuter så den får suga upp allt gott.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.