Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Gör så här
Servera: Strö över pistagenötter och servera ljummen eller rumstempererad.
1. Sockerlag (kan göras i förväg): Koka upp socker, vatten och citronsaft. Låt sjuda 5–7 min. Ta av från värmen och tillsätt rosenvatten om du vill. Låt svalna.
2. Förbered fyllningen: Rör ihop mascarpone med vaniljsocker tills den är slät.
3. Förbered kataifi: Dra isär degen med fingrarna. Ringla över smält smör och “fluffa” in det jämnt.
4. Smörj en rund form (ca 20–24 cm)
Lägg i hälften av kataifin och tryck till lite. Bred ut mascarponefyllningen. Täck med resten av kataifin. Tryck till försiktigt.
Grädda: 180 °C i ca 30–35 min, eller tills ovansidan är gyllene och frasig.
Ringla över sockerlagen medan kakan är varm. Låt stå 10–15 minuter så den får suga upp allt gott.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st