Placeholder

Kerstins Senapsill

Ingredienser

300 - 600 gr Strömmingsfileér

ÄTTIKSLAG

5 dl Vatten

1 dl Ättickssprit

1 Msk Salt

SENAPSSÅS

1 dl Senap

2 Tsk Röd Vinäger

2 - 3 Msk Socker Plus Lite Salt

Ca 1 dl Hackad Dill

1 dl Rapsolja

Gör så här

Blanda ättikslagen och lägg i strömmingen, låt den sedan dra i 3 timmar

Dra av skinnet på strömmingen och låt den rinna av

Blanda senap vinäger socker salt och dill och tillsätt till sist oljan i en stråle under omrörning

Smaka av såsen, känns den för tjock så kan man tunna ut den med ljummet vatten

Vänd ner strömmingen i senapssåsen och låt den vila 1 dygn i kylen

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

LCHF-sill på tre sätt

Enklast är att köpa rensad och filéad strömming eller sill. Färsk eller fryst, det går…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.