Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter

Ingredienser

4 portioner

1 st Spetskål
1 msk Olivolja
2 krm Flingsalt
50 g Mat & Bak Smör
50 g Pistagenötter

Gör så här

1. Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.

2. Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.

3. Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.

Kombinationen av grillad kål, brynt smör och pistagenötter är helt ljuvlig. Kålen passar bra som tillbehör till både fisk, kött och kyckling.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.