Hasselnötstårta med choklad och mockagrädde

Ingredienser

Receptet är beräknat till en enkel botten. Om tårtan ska monteras i lager dubbla receptet på bottnen. Chokladgrädden får ökas på 1,5.

Botten
200 g hasselnötter
2 stora ägg
2 dl socker

Chokladgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk kallt starkt kaffe eller 1 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
2 msk chokladpulver eller kakao
ev strösocker

Garnering
50 g mörk choklad
eller säsongens bär och frukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Mal nötterna i en mandelkvarn.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner nötterna.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm, eller en liten
springform 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Prova med en sticka, kakan ska vara torr i mitten.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och chokladpulver/kakao.
Bred grädden över kakan.
Hyvla över mörk choklad eller garnera med frukt och bär.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr