Receptet är beräknat till en enkel botten. Om tårtan ska monteras i lager dubbla receptet på bottnen. Chokladgrädden får ökas på 1,5.
Botten
200 g hasselnötter
2 stora ägg
2 dl socker
Chokladgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk kallt starkt kaffe eller 1 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
2 msk chokladpulver eller kakao
ev strösocker
Garnering
50 g mörk choklad
eller säsongens bär och frukter
Sätt ugnen på 200 grader.
Mal nötterna i en mandelkvarn.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner nötterna.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna, 20x30 cm, eller en liten
springform 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Prova med en sticka, kakan ska vara torr i mitten.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och chokladpulver/kakao.
Bred grädden över kakan.
Hyvla över mörk choklad eller garnera med frukt och bär.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg