Florsockerbullar

Ingredienser

Deg

50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
150 dl rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 st ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemumma
15-17 dl vetemjöl

Fyllning

100 g smör
4 msk vaniljsocker
1,5 dl florsocker

garnering

1 st ägg
florsocker

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget.

2. Blanda ihop till en smidig deg och knåda i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. dela degen i två delar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm tunn.

4. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

5. Rulla ihop degplattan till en rulle. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före serveringen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.