INGREDIENSER
Fondant:
150 g mörk choklad minst 70%
100 g smör
2 äggulor
1 helt ägg
1/2 tsk vaniljpulver
Bärglass:
1 dl frysta hallon
1/2 dl fryst mango
1 dl kvarg (jag tog sockerfri vanilj)
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 200 gr.
Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
Häll upp i creme bruléformar.
Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng