1 msk olivolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
400 g krossade tomater
1 msk grönsaksbuljong
3 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 tsk chilipulver
1 tsk ancho chili
1 tsk spiskummin
2 förp bönor (bruna, svarta, kidney)
salt & peppar
Receptet är för 4 personer.
1. Hacka löken och vitlöken, fräs i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbrunt.
2. Tärna paprika och stek tillsammans med löken. Låt sjuda ett par minuter, tillsätt övriga kryddor och ingredienser samt till sist de avrunna bönorna.
3. Låt sjuda i 5 min under lock på medelvärme, rör om då och då. Servera med nachochips eller tortillabröd och toppa chilin med persilja och/eller koriander.
Tillbehör: Serveras med tortillas, guacamole och grönsaker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!