Chiligryta med tortillias

Ingredienser

1 msk olivolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
400 g krossade tomater
1 msk grönsaksbuljong
3 msk tomatpure
1 tsk sambal oelek
1 tsk chilipulver
1 tsk ancho chili
1 tsk spiskummin
2 förp bönor (bruna, svarta, kidney)
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Hacka löken och vitlöken, fräs i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbrunt.

2. Tärna paprika och stek tillsammans med löken. Låt sjuda ett par minuter, tillsätt övriga kryddor och ingredienser samt till sist de avrunna bönorna.

3. Låt sjuda i 5 min under lock på medelvärme, rör om då och då. Servera med nachochips eller tortillabröd och toppa chilin med persilja och/eller koriander.

Tillbehör: Serveras med tortillas, guacamole och grönsaker.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr