Se till så att alla ingredienser har samma temperatur, antingen kylskåpskalla el rumstempererade.
1 ägg
1 hackad vitlöksklyfta
0,5-1 tsk sardellkräm
1 dl rapsolja
1 dl olivolja
50 g riven parmesanost
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Lägg alla ingredienser utom osten i en tillbringare el hög smal bägare.
Ställ ner stavmixern på botten och sätt på.
Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och lyft den sakta.
Rör i osten.
Om dressingen är för tjock, späd med några matskedar mjölk.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg