Bröd i lergryta

Ingredienser

25 g Jäst
5 dl Vatten
0.5 dl Olja
2 tsk Salt
1.5 liter Vetemjöl

Oliver efter smak
Soltorkade tomater efter smak

Gör så här

Värm vatnet till 37 grader, tillsätt oljan. Smula ner jästen i degblandare. Häll i lite av vatnet och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan, saltet och nästan allt vetemjöl. Arbeta i maskin i ca 5 minuter.

Låt jäsa i 1 timme. Lägg under tiden lergrytan i blöt. Arbeta degen med resten av mjölet och forma den till ett avlångt bröd. Ta upp grytan och olja in den (även locket). Ställ in den i nedre delen av den kalla ugnen och sätt ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna i en bakduk.

Om du vill smaksätta brödet med oliver, byt ut 1 dl vatten mot vatten från oliverna. Knåda in oliverna i degen.

Om du vill smaksätta brödet med soltorkade tomater, byt ut oljan mot oljan från tomaterna. Knåda in tpmaterna i degen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Château de Seguin Bordeaux Supérieur
119 kr