25 g Jäst
5 dl Vatten
0.5 dl Olja
2 tsk Salt
1.5 liter Vetemjöl
Oliver efter smak
Soltorkade tomater efter smak
Värm vatnet till 37 grader, tillsätt oljan. Smula ner jästen i degblandare. Häll i lite av vatnet och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan, saltet och nästan allt vetemjöl. Arbeta i maskin i ca 5 minuter.
Låt jäsa i 1 timme. Lägg under tiden lergrytan i blöt. Arbeta degen med resten av mjölet och forma den till ett avlångt bröd. Ta upp grytan och olja in den (även locket). Ställ in den i nedre delen av den kalla ugnen och sätt ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna i en bakduk.
Om du vill smaksätta brödet med oliver, byt ut 1 dl vatten mot vatten från oliverna. Knåda in oliverna i degen.
Om du vill smaksätta brödet med soltorkade tomater, byt ut oljan mot oljan från tomaterna. Knåda in tpmaterna i degen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg