Tid: 2 timmar
INGREDIENSER:
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 msk socker
6 dl vetemjöl special
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken.
Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm.
Jäs under bakduk 20–30 minuter.
Värm ugnen till 200–225°.
Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna.
Skär i fyra delar.
Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg