
Inbakad oxfilé Författare: Henrik Mattsson
Introduktion och förberedelse Inbakad oxfilé fylld med svampstuvning. En variant på oxfilé Wellington. En klassiker…
Med en mör och välsmakande oxfilé på tallriken blir måltiden till en fest! Denna delikatess kan avnjutas på flera olika sätt. På MyTaste hittar du de bästa recepten, från de bästa kreatörerna.
Detta saftiga köttstycke är en klassiker att servera på festliga tillställningar, som nyår. Men en god oxfilé kan du så klart bjuda på närhelst du vill äta något riktigt gott – och det finns en uppsjö av recept att välja mellan. Vad säga om en klassisk biff rydberg, en härligt smördegsinbakad oxfilé Wellington eller en vitlöksgratinerad oxfilé provençale.
Den tjockaste och finaste delen av filéns kallas för hjärta, cœur de filet. Mittbiten tillagas ofta hel eller som tournedos. Men oxfilé är en delikatess i vilken form den än serveras.
En oxfilé ska ha innertemperatur på 50-65 grader, beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Använd gärna en stektermometer. Tänk på tillaga köttet när det är rumstempererat för bästa resultat. Låt alltid oxfilén vila innan du serverar så att köttsaften hinner fördela sig i köttbiten och inte rinner ut när du sätter kniven iden.
Introduktion och förberedelse Inbakad oxfilé fylld med svampstuvning. En variant på oxfilé Wellington. En klassiker…
Gör så här 1. Fyll upp vatten i en kastrull och sätt ner sous vide…
1. Koka pastan enligt anvisning. 2. Skär oxfilén i mindre bitar och fräs den snabbt…
1. Sätt på pastavatten 2. Skär köttet i strimlor. Krydda och mjöla och ställ åt…
1. Sätt på pastavatten och följ instruktionerna 2. Hacka lök, vitlök, timjan och champinjoner 3.…
Oxfilé: 119 gram = 145 kcal Pommes: 131 gram = 170 kcal Bearnaisesås: 1,5 msk…