Västerbottensostpaj
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp samman mjöl, smör och salt till en smulig deg.…
En ostpaj passar både på buffébordet och till kräftskivan. De flesta ostar passar att göra paj på, alltifrån västerbottenost till fetaost. Hitta din favorit på MyTaste!
Ostpaj fungerar vid de flesta tillfällen och är lika god att äta kall som varm. Tillsammans med en härlig sallad utgör den en utmärkt middagsrätt. När du ska bjuda många är ett tips att göra ostpaj i långpanna. En fördel med ostpaj är att den nästan blir godare av att stå till sig lite. Med andra ord går det hur bra som helst att laga den en dag i förväg. Ytterligare en anledning att bjuda på ostpaj nästa gång det är dags för fest!
Vad du ska fylla pajen med handlar helt om tycke och personlig preferens. Många olika sorters ostar är toppen i en paj. Lagrade ostar som ädelost, präst och cheddar ger mycket smak. Och du behöver inte hålla dig till en, testa att blanda dina favoritsorter. En klassisk ostpaj gör du på västerbottenost – ett givet inslag på kräftskivan.
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp samman mjöl, smör och salt till en smulig deg.…
Så här gör du 45 minuter Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget…
Gör så här Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en…
Mät upp mjöl och smör i en matberedare, kör till en smulig massa,tillsätt vatten och…
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. I med en klick smör i en…
Gör pajskalet så här: Mät upp mjölet och saltet. Skär smöret i kuber och finfördela…
1 gör pajdeg och tryck ut i form och ställ kallt i 30 min 2…