
Sega maränger med choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Separera vitorna från gulorna i en ren…
Maränger kan ätas som de är eller som tillbehör till efterrätter som glass, marängswiss eller banana split. Dessa godbitar är riktigt enkla att göra och perfekt att förbereda några dagar innan kalaset!
Mumsiga maränger är det nog få som tackar nej till. Dessa små sötsaker, som tros ha sin hemvist i orten Meiringen i Schweiz, är en riktig klassiker. Du gör maränger på ett fåtal ingredienser – äggvita, socker och ättika – och det är svårt att misslyckas. Det viktigaste att tänka på är att skålen du vispar i är helt ren och fri från fett, annars kommer inte smeten stelna. Råkar du spilla bara en droppe äggula i skålen är det med andra ord läge att börja om från början. Börja alltid vispa på en lägre hastighet med lite socker som du ökar efter hand. Marängen är klar när smeten är fast och smidig.
Gör gärna maränger med smak, exempel på goda smaksättningar är bland annat polka, citron, hallon och lakrits. Maränger med choklad är en annan favorit.
Även du som är vegan kan avnjuta de goda sötsakerna – det går nämligen att göra maränger med spad av kikärtor!
Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Separera vitorna från gulorna i en ren…
1. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex. 2. Tryck ut smuldegen i en…
Vispa ihop äggvitorna, citronsaften och 3/4 delar av sockret till det blir poröst tillsätt sedan…
Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa…
Separera äggen - det är mycket viktigt att inga spår av äggula finns i äggvitorna.…