Vegansk, glutenfri kladdkaka
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
En glutenfri kladdkaka är precis lika god, kladdig och enkel att göra som en kladdkaka bakad på vetemjöl. Testa gärna olika sorters mjöl, varje sort bidrar nämligen med sin egen unika smak. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!
Många väljer bort gluten av varierande skäl. Tack och lov behöver det inte vara svårt att baka att baka glutenfritt. En kladdkaka blir hur bra som helst även utan vetemjöl. En kladdkaka gjord på majsmjöl är exempelvis ett utmärkt alternativ till en kaka gjord på vetemjöl. Men det finns många olika sorters mjöl att välja mellan. Kokosmjöl, mandelmjöl och hasselnötsmjöl bara för att nämna några. Alla sorter smakar olika och kommer att sätta sin egen prägel på kladdkakan. Varför inte kombinera flera olika slags mjölsorter? Testa dig fram till din favoritkombo!
Håll koll på gräddningstiden för att få en riktigt kladdig kladdkaka. Olika ugnar gräddar olika effektivt så det är inte säkert att den tid som anges i receptet fungerar i just din ugn. Ställ hellre klockan på kortare tid än det som anges och kolla med en sticka då och då. Servera gärna din glutenfria kladdkaka med en skopa glass och färska bär.
1. Sätt ugnen på 200° C. Smörj en form, 22-24 cm i diameter. Smält kokosoljan…
Botten 1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är…
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda socker och…