Glutenfri kladdkaka

En glutenfri kladdkaka är precis lika god, kladdig och enkel att göra som en kladdkaka bakad på vetemjöl. Testa gärna olika sorters mjöl, varje sort bidrar nämligen med sin egen unika smak. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!

Baka glutenfri kladdkaka

Många väljer bort gluten av varierande skäl. Tack och lov behöver det inte vara svårt att baka att baka glutenfritt. En kladdkaka blir hur bra som helst även utan vetemjöl. En kladdkaka gjord på majsmjöl är exempelvis ett utmärkt alternativ till en kaka gjord på vetemjöl. Men det finns många olika sorters mjöl att välja mellan. Kokosmjöl, mandelmjöl och hasselnötsmjöl bara för att nämna några. Alla sorter smakar olika och kommer att sätta sin egen prägel på kladdkakan. Varför inte kombinera flera olika slags mjölsorter? Testa dig fram till din favoritkombo!

Håll koll på gräddningstiden för att få en riktigt kladdig kladdkaka. Olika ugnar gräddar olika effektivt så det är inte säkert att den tid som anges i receptet fungerar i just din ugn. Ställ hellre klockan på kortare tid än det som anges och kolla med en sticka då och då. Servera gärna din glutenfria kladdkaka med en skopa glass och färska bär.

Recept med glutenfri kladdkaka

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.