Nyttig chokladfondant
Rör ihop allt utom chokladrutan och häll smeten i en mugg/ugnsfast portionsform. Placera Chokladrutan på…
Chokladfondant är en sådan där efterrätt som smakar lika ljuvligt som den ser ut. Denna drömmiga dessert är mjukt rinnig inuti och kommer garanterat att imponera på dina gäster. Som plus i kanten är den hur lätt som helst att göra.
Chokladfondant är en kladdig chokladkaka som vanligtvis serveras i portionsformar. Att baka en chokladfondant är väldigt enkelt trots att desserten kan se avancerad ut. Till en klassisk fondant behöver du mörk choklad, ägg, smör och strösocker. Smeten portioneras ut i små formar som du ströat med socker. Det går hur bra som helst att göra chokladfondant i muffinsform, använd gärna en muffinsplåt så att fondanterna håller sin form. Chokladfondant går fint att förbereda och förvara kallt tills de små desserterna ska gräddas.
Det är svårt att säga exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Men när ytan på fondanten rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna, medan innanmätet fortfarande är mjukt och rinnigt. Det brukar ta bara några minuter. Servera gärna med vaniljglass eller en klick lättvispad grädde och några färska bär.
Rör ihop allt utom chokladrutan och häll smeten i en mugg/ugnsfast portionsform. Placera Chokladrutan på…
Sätt ugnen på 200 grader och smörj små ugnsfasta formar med smör. Dela eller hacka…
INSTRUKTIONER Sätt ugnen på 200 gr. Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen…
INSTRUKTIONER Sätt ugnen på 200 gr. Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen…
1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad låt…
1. Ställ ugnen på 225 grader. 2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst.…
1. Ställ ugnen på 225 grader. 2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och poröst.…