
Lenja pita- Äppelpaj på Balkans vis
Börja med pajdegen. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär kallt smör…
Vem blir inte glad av en varm äppelpaj som serveras med len vaniljglass? Det finns en mängd olika varianter av recept på denna underbara efterrätt. Servera som en enkel smulpaj eller baka under ett frasigt degtäcke – möjligheterna till variation är oändliga!
Äppel gifter sig fint med många olika slags smaksättningar vilket gör det ännu enklare att experimentera med just äppelpaj. En klassiker är förstås att ha vanilj och kanel i äppelpajen men även kardemumma, jordnötssmör och ingefära är gott att ha i pajen. Testa även att baka en extra lyxig äppelpaj med mandelmassa.
För att göra en riktig knäckig äppelpaj kan du också testa att smälta smör tillsammans med sirap och råsocker. I kombination med mjöl och havregryn blir det ett himmelskt komplement till de varma äpplena. Smaken av kola med äpplen är en riktig tiopoängare – en paj att imponera med gäster på!
Ett annat sätt att variera äppelpajen är med huvudråvaran. Visste du att det finns över 7500 kända äppelsorter i världen? Syrliga, söta eller friska – varje sort har sin egen karaktär som givetvis speglar sig i pajen. Vanliga äppelsorter är exempelvis Ingrid Marie med sin vackra röda färg, den syrliga Granny Smith och den söta och smakrika Pink Lady. Testa dig fram och se hur äppelpajen får ny smak beroende på sort!
Börja med pajdegen. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär kallt smör…
Sätt ugnen på 225° C. Blanda mjöl, 2 msk kokossocker och 200 g kokosolja i…
Varmluftsugn 210° Vanlig ugn 225° Skala och skär äpplena i mellanstora tärningar Blanda socker och…
Dessa små mumsiga pajer är enkla, läckra och helt perfekta med en skopa vaniljglass! Bjud…
Detta är ett supergott recept på cupcakes som smakar lika ljuvligt som en nybakad äppelpaj,…