Toscakaka

En härlig toscakaka – hur gott är inte det? Denna klassiska kaka är ett omtyckt inslag på fikabordet. Den är dessutom lika enkel att baka som den är att äta. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna.

Baka klassisk toscakaka

Toscakaka har länge varit ett stående inslag på kafferepet. Bakverket, som tros ha fått sin namn från en opera av Puccini, har funnits i svenska kokböcker sedan 1930-talet. Det är inte konstigt att den fortfarande är en favorit. Kombinationen av sockerkaka och en knäckig smet på mandel, smör och grädde är svår att slå.

Allra godast blir det om du själv skållar mandeln till toscasmeten, men det går självklart lika bra att köpa färdiga mandelflarn i matbutiken. Toscakaka går utmärkt att laga i långpanna, perfekt när du ska baka till många.

Vill du sätta en liten twist på den klassiska kakan? Variera med andra nötter som du tycker om, till exempel hasselnötter eller pistage. Vill du kan du också göra toscakaka med kokos med en kladdig chokladbotten. Denna variation på den klassiska kakan brukar alltid ha strykande åtgång!

Recept med toscakaka

Knäckig toscakaka

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.