Vaniljkrämdfylld toscakaka
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa vaniljkrämen och ställ den kallt. 2) Vispa rumsvarmt…
En härlig toscakaka – hur gott är inte det? Denna klassiska kaka är ett omtyckt inslag på fikabordet. Den är dessutom lika enkel att baka som den är att äta. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna.
Toscakaka har länge varit ett stående inslag på kafferepet. Bakverket, som tros ha fått sin namn från en opera av Puccini, har funnits i svenska kokböcker sedan 1930-talet. Det är inte konstigt att den fortfarande är en favorit. Kombinationen av sockerkaka och en knäckig smet på mandel, smör och grädde är svår att slå.
Allra godast blir det om du själv skållar mandeln till toscasmeten, men det går självklart lika bra att köpa färdiga mandelflarn i matbutiken. Toscakaka går utmärkt att laga i långpanna, perfekt när du ska baka till många.
Vill du sätta en liten twist på den klassiska kakan? Variera med andra nötter som du tycker om, till exempel hasselnötter eller pistage. Vill du kan du också göra toscakaka med kokos med en kladdig chokladbotten. Denna variation på den klassiska kakan brukar alltid ha strykande åtgång!
1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa vaniljkrämen och ställ den kallt. 2) Vispa rumsvarmt…
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt…
1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en 20x30 cm stor bakplåt eller bakform med bakplåtspapper.…