Sötsur sås
Skär paprikan i tärningar ca 2x2 cm stora bitar Skär ananasen i 2x2 cm kuber.…
Sötsur sås är vanligt förekommande i asiatisk matlagning. Det är ett gott tillbehör till kyckling, fisk, vårrullar och många andra rätter. På MyTaste hittar du recept på olika varianter av sötsur sås!
Sötsur sås är en vanlig sås – inte minst på kinarestauranger. Precis som namnet antyder karaktäriseras såsen av just grundsmakerna sött och surt. Tack vare sin kombination av smaker är såsen är trevlig tillbehör till många olika slags rätter. Sötsur sås fungerar också som smaksättare i grytor och andra såser. Exempelvis kyckling med sötsur sås är en höjdare från det kinesiska köket, en gryta som är omtyckt av såväl stora som små.
Sötsur sås görs i regel med vinäger och socker, samt smaksättare som ingefära, vitlök och chili. Men grundreceptet går så klart att variera efter tycke och smak. Många adderar gärna ananas till sötsur sås och chilihettan kan du styra som du vill. Varför inte testa en rökig chilisort som ancho eller chipotle när du gör egen sötsur sås? Skrolla vidare för att hitta ditt favoritrecept på sötsur sås!
Skär paprikan i tärningar ca 2x2 cm stora bitar Skär ananasen i 2x2 cm kuber.…
45 min Kyckling 6 port. Skriv ut Spara Gilla (1) Inköpslista Gör så här 1…
Rör ihop allt i en kastrull