Sötsur sås

Sötsur sås är vanligt förekommande i asiatisk matlagning. Det är ett gott tillbehör till kyckling, fisk, vårrullar och många andra rätter. På MyTaste hittar du recept på olika varianter av sötsur sås!

Satsa på sötsur sås

Sötsur sås är en vanlig sås – inte minst på kinarestauranger. Precis som namnet antyder karaktäriseras såsen av just grundsmakerna sött och surt. Tack vare sin kombination av smaker är såsen är trevlig tillbehör till många olika slags rätter. Sötsur sås fungerar också som smaksättare i grytor och andra såser. Exempelvis kyckling med sötsur sås är en höjdare från det kinesiska köket, en gryta som är omtyckt av såväl stora som små.

Sötsur sås görs i regel med vinäger och socker, samt smaksättare som ingefära, vitlök och chili. Men grundreceptet går så klart att variera efter tycke och smak. Många adderar gärna ananas till sötsur sås och chilihettan kan du styra som du vill. Varför inte testa en rökig chilisort som ancho eller chipotle när du gör egen sötsur sås? Skrolla vidare för att hitta ditt favoritrecept på sötsur sås!

Recept med sötsur sås

Sötsur sås

Skär paprikan i tärningar ca 2x2 cm stora bitar Skär ananasen i 2x2 cm kuber.…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.