Helstekt fläskfile

Genom att tillaga fläskfilé helstekt får du kött som är fantastiskt saftigt och gott. Smakerna kommer fram fint och köttet blir perfekt mört. Toppen till både vardags och fest!

Lyckas med helstekt fläskfilé

Fläskfilé är populär festmat för i princip alla tillfällen, det är lätt att lyckas med fläskfilé och köttet kan enkelt varieras. På sommaren är helstekt fläskfilé som har fått smak av en god marinad perfekt att lägga på grillen. Till hösten serverar vi gärna helstekt fläskfilé med gyllengula smörstekta kantareller istället.

När du ska tillaga helstekt fläskfilé är det alltid bra att först steka köttet i stekpanna så att det får en härlig yta. Låt sedan köttet gå klart i ugnen, det är det enklaste sättet att få köttet precis sådär mört som man vill ha det.

För att få perfekt tillrett kött kan du använda en stektermometer. Stick in termometern i köttets tjockaste del. Fläskfilén är färdig när den har en innertemperatur på 70 grader.

Helstekt fläskfilé går att servera till det mesta, det är lika gott till potatis som till en fräsch sallad.

Recept med helstekt fläskfile

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.