
Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis Posted on 20/11/2020 by Therése
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda…
Genom att tillaga fläskfilé helstekt får du kött som är fantastiskt saftigt och gott. Smakerna kommer fram fint och köttet blir perfekt mört. Toppen till både vardags och fest!
Fläskfilé är populär festmat för i princip alla tillfällen, det är lätt att lyckas med fläskfilé och köttet kan enkelt varieras. På sommaren är helstekt fläskfilé som har fått smak av en god marinad perfekt att lägga på grillen. Till hösten serverar vi gärna helstekt fläskfilé med gyllengula smörstekta kantareller istället.
När du ska tillaga helstekt fläskfilé är det alltid bra att först steka köttet i stekpanna så att det får en härlig yta. Låt sedan köttet gå klart i ugnen, det är det enklaste sättet att få köttet precis sådär mört som man vill ha det.
För att få perfekt tillrett kött kan du använda en stektermometer. Stick in termometern i köttets tjockaste del. Fläskfilén är färdig när den har en innertemperatur på 70 grader.
Helstekt fläskfilé går att servera till det mesta, det är lika gott till potatis som till en fräsch sallad.
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skiva potatisen. Blanda den med olivolja och polenta. Krydda…
Gör såhär: 1) Häll i olivolja, soya, honung, kalvfond och senap i en bytta. Rör…
Gör såhär: 1) Släng fläskfiléerna i en stekpanna. Krydda dom med salt, svartpeppar och lite…