Grillad kyckling

Vem tycker inte om en riktigt god och saftig kyckling? Grillad kyckling är hur gott som helst – på MyTaste hittar du de bästa marinaderna, kryddningarna och knepen!

Njut av grillad kyckling till middag

Det är svårt att misslyckas med grillad kyckling. Genom grilla kycklingen i ugn eller lägga den på grillen får du ett bra resultat nästan varje gång – saftigt och mört kött och riktigt krispigt skinn. Precis som man vill ha det. En helgrillad kyckling är perfekt om du väntar gäster eller om du vill förbereda veckans matlådor. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl. Men grillad kycklingfilé är heller aldrig fel och alla delar av kycklingen går att grilla. Välj din favorit!

Gör en smakrik marinad till den grillade kycklingen eller gnid in med kryddor. Grilla tills den är precis genomstekt, köttsaften ska vara klar. För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt, kan du använda en digital termometer. Tillagar du en hel kyckling ska innertemperaturen ligga på 82 grader. Lagar du istället kycklingfiléer innertemperaturen i den tjockaste delen ligga på 72 grader.

Recept med grillad kyckling

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.