Grillad kyckling med ugnsrostade rotfrukter & mango chutneysås Posted on 19/09/2020 by Therése
Skär varje kycklingfilé i två filéer. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg…
Vem tycker inte om en riktigt god och saftig kyckling? Grillad kyckling är hur gott som helst – på MyTaste hittar du de bästa marinaderna, kryddningarna och knepen!
Det är svårt att misslyckas med grillad kyckling. Genom grilla kycklingen i ugn eller lägga den på grillen får du ett bra resultat nästan varje gång – saftigt och mört kött och riktigt krispigt skinn. Precis som man vill ha det. En helgrillad kyckling är perfekt om du väntar gäster eller om du vill förbereda veckans matlådor. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl. Men grillad kycklingfilé är heller aldrig fel och alla delar av kycklingen går att grilla. Välj din favorit!
Gör en smakrik marinad till den grillade kycklingen eller gnid in med kryddor. Grilla tills den är precis genomstekt, köttsaften ska vara klar. För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt, kan du använda en digital termometer. Tillagar du en hel kyckling ska innertemperaturen ligga på 82 grader. Lagar du istället kycklingfiléer innertemperaturen i den tjockaste delen ligga på 72 grader.
Skär varje kycklingfilé i två filéer. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg…
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga…
Blanda ihop marinaden, låt ca 500g kycklingfiléer som är delade på mitten ligga och dra…
Koka riset anpassat för 4 portioner. Låt kallna Strimla kycklingen och skär paprikan i mindre…