Gravad lax

Gravad lax är en riktig klassiker som är gott till det mesta. Att göra egen är enklare än vad många kanske tror, det är dessutom mycket billigare än att köpa färdigt. På MyTaste hittar du både recept på hur du gravar din egen lax och härliga rätter med gravad lax!

Gott med gravad lax

Gravad lax har förekommit i de nordiska länderna sedan 1600-talet. Än idag är det en älskad klassiker på både jul- och påskbordet. Det är den ultimata bjudrätten – snittar med gravad lax är perfekta mingelmaten och en sallad med gravad lax är alltid ett trevligt inslag på buffébordet.

Testa gärna att grava lax själv. Allt du behöver är fryst lax, socker, vitpeppar, salt. Inte ett dugg svårt! Laxen kan smaksättas på en rad olika sätt. Vanligast är grovhackad dill. Andra alternativ är kummin, enbär och chili. Att tillsätta lite sprit är inte heller fel. Testa till exempel gin eller kryddat brännvin. Fisken är klar att äta efter två dygn i kylskåpet.

Ett klassiskt tillbehör till gravad lax är hovmästarsås.

Recept med gravad lax

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr