Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Många säger nej till gluten av olika anledningar, men det innebär inte att man måste avstå från fika. På MyTaste hittar du en uppsjö av recept på glutenfria kakor och bakverk!
Glutenallergiker, och andra som helst vill undvika gluten, bör hålla sig borta från vete, korn och råg. Med andra ord: Hej då till kakor och bakverk som innehåller just dessa mjölsorter. Tack och lov finns det gott om härliga receptalternativ som gör att glutenallergiker ändå kan njuta av allsköns smarriga kakor.
Det finns nämligen mängder av andra mjölsorter att använda när det är dags att baka glutenfria kakor. Det går hur bra som helst att baka glutenfria kakor med potatismjöl till exempel. Glutenfria kakor kan också göras på mandelmjöl, kokosmjöl och hasselnötsmjöl.
Välj och vraka bland underbara glutenfria amerikanska kakor, lyxiga kladdkakor, smarriga brownies, kärleksmums och underbara rulltårtor!
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Sätt ugnen på 180°C. Blanda smör, rårörsocker och honung. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, kardemumma och vanilj.…
Skär smöret i små kuber och lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills allt…
Häll vatten i en liten bunke och värm i mikron tills vätskan är 37-40 grader.…
Blanda mjöl (bara 200 g), bakpulver och salt i en bunke. Knäck ned äggen och…
Väg upp och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda. Häll i mjölk och…