Mandelkladdkaka med hallonglasyr
Sätt ugnen på 175°C. Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter…
Kakor, muffins och bullar blir alla roligare med glasyr på toppen. Enklare och trevligare garnering får man leta efter. På MyTaste hittar du olika slags glasyr som passar till alla sorters bakverk. Dekorera på!
Florsocker och vatten. Mer än så behöver du inte för att göra glasyr. Hur enkelt som helst med andra ord. Använd glasyr för att toppa alltifrån sockerkaka till morotskaka. Med några droppar hushållsfärg blir glasyren ännu festligare. Passa gärna på att experimentera lite med smaker – addera lite citron, stött kardemumma eller en skvätt lime för att ta glasyren till nya höjder.
Glasyr med choklad är himmelskt gott och är pricken över i:et på kladdkaka eller kärleksmums. Gärna med en skvätt kaffe i!
Glasyr till morotskaka innehåller ofta färskost och har en lite syrlig smak som passar perfekt till den mjuka kakan. Samma princip kan användas när du gör en god glasyr till cupcakes. Mums!
Sätt ugnen på 175°C. Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter…
1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken. 2. Blanda ihop de torra…
Grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter
Lägg i Vatten Lägg i florsocker Blanda Lägg i vaniljsocker Blanda Lägg i ingredienser efter…
Kakan: Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken och saffran. Blanda…
Sjud krämen 5 min tills den tjocknar. Bred på kakan strö på kokos.