Tänkte först koka en marmelad, men var lite för ivrig när jag väl kom hem så det fick bli en granskottssirap som får stå och gosa i köksfönstret i en månad tills den är klar
Förra året (och år före det) gjorde jag granskottsirap, vilket i och för sig är gott och smart att göra, men kände att jag i år ville testa något nytt med granskotten
Idag bjuds det på en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
Blanda sirapen med mjölken och häll därefter i bärsaften och ev. Passa på att baka något i helgen. Ta ut och separera nötterna från varandra så gott det går och låt svalna helt
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan. Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja
Här kommer receptet på Köttkorv från Farmors kokbok. Köttkorv som på Farmors tid Jag fick en fråga om jag hade recept på Falukorv, när jag skrev om Stuvad Vitkål
Igår till potatis och purjolökkssoppan åt vi ju nybakad focaccia och här kommer receptet på den. Jag snålade lite med olivoljan ovanpå brödet innan jag satte in det i ugnen så det fick inte riktigt den där bruna fina färgen som det brukar få men det var gott ändå =)
Rosta brödet i en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Dela vitlöksklyftan på mitten (Låt gärna skalet runt vitlöksklyftan sitta kvar i övrigt så är den mer behaglig att hålla i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.