Den kommer att bli härligt krämig i konsistensen, tänk på att inte ha i för mycket vätska. När löken mjuknat och blivit glansig tillsätter du chili och vitlöken som du finhackat och fräser en stund till
Om du vill lyxa till det extra kan du göra egen gnocchi (recept på det kommer på bloggen i veckan). Pressa/riv i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning
Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet
Den höjer smaken på rätten och ger den lite sting. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter
TipsGratänger har en tendens att koka över beroende på vilken form man har. Ställ in mitt i ugnen och grädda tills potatisen är mjuk i mitten och ytan är vackert gyllene
Ta av från värmen och mosa potatisen försiktigt med en potatisstöt, visp eller elvisp med degkrokar. Sätt tillbaka på plattan och värm så att mjölken kokar upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.