-Tacokrydda-
Blanda vitlökspulver, chilipeppar, paprikakrydda, spiskummin, oregano, koriander i en återförslutningsbar kryddburk. Stäng locket och skaka runt så att kryddblandningen blandas ordentligt. Spara i kryddhyllan eller använd direkt till tacofärsen. Räcker till kryddning för ca: 500g färs.
-Salsa-
Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur jalapeño och skiva. Blanda tomat, lök, jalapeño i en skål. Tillsätt olja och limesaft och smaka av med salt och peppar. Hacka koriandern och blanda i strax före servering. Servera med tortillachips!
-Guacamole-
Skala och hacka gul lök. Dela tomaterna i kvartar och ta ur kärnhuset, tärna tomatköttet. Dela och kärna ur avokado. Gröp ur köttet och mosa med en gaffel och lägg i en skål. Skala och riv ner vitlöken i skålen. Lägg i gul lök, tomaterna och pressad lime saft och smaka av med salt och peppar. Hacka koriandern och vänd ner i guacamolen före servering. Servera med tortillachips!
Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Och alla i familjen mumsade som bara den. Servera din vegan tacogryta med ris och fräscha grönsaker. För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR och Bloglovin´HÄR
Tycker jag har avverkat många i mina dagar, och den här blev faktiskt riktigt bra. Oftast funkar det med lös smet om man ger dem en bra stekyta och vänder försiktigt, alternativt steka dem i ugnen (men det blir inte riktigt samma känsla)
Hör man till de som vill ha tacosåsen /chunky salsan så stark så det ryker ur öronen hottar man bara till den med att tillsätta mer jalapeños och krydda av det starkare slaget, som den är nu är såsen mellan mild och medel enligt våra smaklökar
Bla coleslaw, picklad rödlök och en salsa som du får receptet på här. Ikväll ska några kompisar komma hit och vi ska bjuda på pulled pork med goda tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.