Häll tillbaka saften i grytan. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vatten. Perfekt att ta med i en termos om man far och skidar en dag eller åker pulka eller nått sånt
Nästa vecka ska jag åka och plocka röda vinbär. Nu gäller det ju att tatillvarapå årets bärskörd innan det är försent och vad passar inte bättre än att safta och sylta
Hur många smulpajer till orkar familjen äta. De ligger i frysen i väntanpå att bli godsaker. Blir du stressad av att rabarbern växer så det knakar och att du har ett överflöd att ta ha hand om
(använder förresten samma utrustning när jag ångkokar, men då tar jag bara lite vatten på botten och låter locket stannapåtills grönsakerna är kokta av ångan – inte för länge, ju längre koktid desto fler vitaminer går förlorade
Lägg upp påtallrikar och garnera med rom, rödlök, en klick crème fraiche och en citronklyfta. Servera med creme fracihe, citronklyfta, hackad rödlök, dill, rom och nymalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.