Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårtasom den kallas. Fyll resterande forsting i en spritspåse och spritsa rosor som täcker hela ytan
Här ser ni en äppelkaka som jag tycker blev både saftig och luftig. För att få till det där lilla extra har jag penslat äppelkakan med smält smör, kanel och lite extra sötning
I våras gjorde jag en hasselnötsmarängtårta, som var lite grann tårt-versionen av en budapestrulle. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget
Otroligt goda och lite sega glutenfria havreflarn som går snabbt och enkelt att baka. Tänk bara på att inte lägga dem för tätt på plåten, eftersom de flyter ut
Tillsätt mjölken, det smälta smöret och sist mjölet blandat med bakpulvret. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit den hos mormor och min mamma har också gjort den sedan länge
Dock måste man komma ihåg att glutenfria degar jäser inte lika mycket som degar på gluten-mjöl, och de ska vara kletigare än "vanlig" bröddeg annars blir brödet torrt och tråkigt när det är gräddat
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.