1 salt,
gärna himalaya bergssalt1. Salta på köttet och låt ligga i 2-3 timmar i saltet i kylen, gärna i en påse. (Har du en vakuummaskin då kan köttet stekas redan efter 30 minuter).2. Bryn steken runt om i talg och peppra samtidigt köttet.3. Placera köttet i en gjutjärnsgryta eller lergryta, med enris i botten. Häll på vattnet och lägg på locket. Ställ in i ugnen på 125 grader och låt det tillagas till önskad kärnntemperatur. 4. Ta ut köttet och låt vila i en kökshanduk i 10 minuter innan du skär upp. Spara skyn i grytan och gör sås av.5. Servera med till exempel mandelpotatispuré och kanelkokta lingon.
En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Bryn köttbiten runtom i olja i en het stekpanna. Lägg den i en ugnsfast stekgryta. Häll på barbecuesås, vin, lök, vitlök och sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.