1700 g
fläskfilé salt och svartpeppar smör till stekning 2 st gula lökar 150 g champinjoner eller trattkantareller 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 msk kalvfond 2 msk fransk senap 1 msk majsstärkelse 2 st röda äpplen Topping äppelklyftor lingon persiljaPutsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör på båda sidorna. Flytta över till en gryta.
1 Skala
och klyfta löken. Ansa svampen och dela den ev i mindre bitar. Fräs lök och svamp blanka i smör. Lägg över i grytan.
1 Tillsätt
vattnet och rör om. Häll över vattnet i grytan. Häll grädde, fond och senap i grytan och rör om. Koka under lock i ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse.
1 Kärna
ur och klyfta äpplena och lägg ner dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Sjud vidare i ca 5 minuter.
1 Topping:
Toppa med äppelklyftor, lingon och persilja.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.