
Kladdkaka med cheesecakefyllning och vit choklad recept
Ugn 175° Så här gör du kladdkaka med cheesecakefyllning 1. Smält smöret. Ta det från…
Enkel, god och går att baka på nolltid. Kladdkaka är verkligen den perfekta räddaren i nöden. Men varför inte variera den klassiska kladdkakan? Testa en vit kladdkaka nästa gång!
Att de flesta av oss älskar kladdkaka råder det ingen tvekan om. Recept på olika varianter av kladdkaka är alltid med på listan över mest googlade mattermer. Den kladdiga favoritkakan har till och med fått en egen dag – den sjunde november firar vi kladdkakans dag. Då är det läge att frossa lite extra!
En klassisk kladdkaka är underbart god som den är, gärna serverad med en klick grädde eller en sked glass. Men varför inte variera denna favorit lite? Kladdkaka bakad på vit choklad blir hur gott som helst och är trevligt att servera dina gäster.
Vit choklad är ganska sött så addera gärna lite syrlighet för att bryta av. Vit kladdkaka med lime är en favorit, men det är också gott att ha i några droppar citron. Smaksätt gärna med färska bär och andra godsaker. Vit kladdkaka med hallon är ett tips.
Många föredrar en riktigt kladdig och seg vit kladdkaka. Ha i åtanke att olika ugnar gräddar lite olika effektivt. Testa alltid med en sticka för att få kladdkakan precis som du vill ha den.
Ugn 175° Så här gör du kladdkaka med cheesecakefyllning 1. Smält smöret. Ta det från…
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull…
Värm ugnen till 170 grader, varmluftsfunktion. Smörj en rund form med avtagbar kant, 22 centimeter…