Torsk med äggsås

Torsk med äggsås är en riktig husmansklassiker. Denna omtyckta rätt är en perfekt måltid som brukar gå hem hos stora såväl som små.

Klassisk torsk med äggsås

Torsk med äggsås – en snabblagad rätt som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen. Det här är klassisk husmanskost när den är som allra godast. Laga fisken till perfektion, så att den blir riktigt mjäll och saftig, och servera med en underbart krämig äggsås. Torsk med äggsås och en gnutta dill – hur gott som helst! Tillsammans med en stor skål nykokt potatis blir det garanterat högsta poäng från alla vid bordet.

För att få torsk som är sådär perfekt tillagad är ett tips att laga den i ugnen. Stektermometern är nämligen din bästa vän för att lyckas med fisk. Genom att använda en termometer vet du precis när fisken är perfekt tillagad. Bästa sättet att undvika torr och tråkig fisk med andra ord. Innertemperaturen på torsk ska vara 56 grader. Rimma gärna fisken innan för ett fastare kött med len sälta. Strö salt och en gnutta socker runt om fisken och låt den stå i rumstemperatur i en halvtimme innan du ställer den i ugnen.

Recept med torsk med äggsås

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.