Surdegsbröd
Surdegsstart 23.00 innan bakning nästa dag Blanda till en tjock pannkaksmet. Låt stå övertäckt i…
Finns det något godare än hemlagat bröd? Och ännu bättre blir det med surdeg. Här hittar du massor av recept på himmelska surdegsbröd.
Ett nybakat surdegsbröd gör vilken måltid som helst till en minnesvärd stund. Brödet är helt klart värt väntan. För det krävs lite tålamod för den som vill baka med surdeg. Men svårt är det inte. För att komma igång med surdeg behöver du bara mjöl, vatten, salt – och tålamod. En surdegsgrund är färdig på några dagar och efter det har du grundkomponenten till ditt bröd. Det är under den långa jästiden som det utvecklas många smakämnen som sedan ger brödet sin härliga karaktär. För den som är otålig finns numera färdig surdegsgrund att köpa på matbutiken.
När du har grunden klar finns det många olika brödrecept att välja mellan. Gör ditt surdegsbröd på råg eller vetemjöl, variera med frön, nötter eller torkade frukter.
Visste du att surdegar har använts i tusentals år? Surdeg nämns i flera religiösa skrifter, bland annat i Bibeln, och sägs ha sitt ursprung i Egypten för ungefär 6000 år sedan.
Surdegsstart 23.00 innan bakning nästa dag Blanda till en tjock pannkaksmet. Låt stå övertäckt i…