Spaghetti carbonara

Krämig och helt fantastiskt god – en spaghetti carbonara är alltid en underbar måltid. Den härliga pastarätten passar lika bra till fest som till vardags.

Bästa pastan – spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara är mångas favoritpastarätt. Och det är inte svårt att förstå varför. Denna rätt, som består av äggula, parmesan, rökt skinka och svartpeppar, är både len och fantastiskt smakrik. I Italien görs den krämiga såsen på äggula och ost, men det går också att laga spaghetti carbonara med grädde. I originalreceptet används lufttorkad griskind, guanciale, men det går bra att ersätta med pancetta eller bacon.

Recept på spaghetti carbonara för dig som är vegan finns självklart också, med ingredienser som exempelvis havregrädde och rökt tofu.

Pasta carbonara betyder förresten kolarhustruns pasta. Namnet har rätten fått tack vare den malda svartpepparn som påminner om sot. Pastarätten härstammar från den italienska huvudstaden och spreds internationellt efter slutet av andra världskriget. Enligt historien fattade amerikanska soldater stationerade i Italien tycke för rätten och tog med den hem.

Recept med spaghetti carbonara

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.