Sockerkaka

Sockerkaka är en av våra mest klassiska bakverk, och kanske också en av de lättaste kakorna att röra ihop till fikastunden.

Baka enkel sockerkaka

Sockerkaka är en av våra mest klassiska bakverk, och kanske också en av de lättaste kakorna att röra ihop till fikastunden. Hemligheten för att få en riktig saftig kaka är att inte grädda sockerkakan för länge på hög temperatur, då torkar den lätt ut. Prova gärna med en sticka, som ska vara lite kletig när du tar ut den, för att få sockerkakan precis sådär mjuk och saftig som den ska vara.

Grundreceptet på sockerkaka kan du variera genom att tillsätta smaksättningar som malen ingefära, kardemumma eller bär. Sockerkaka med citron är en annan favorit. Varför inte bjuda på flera olika sorters sockerkaka till nästa kafferep?

Ett annat sätt att variera kakan litegrann är genom att bröa formen med något annat än ströbröd. Även kokosflingor, vallmöfrön, malda nötter eller sesamfrön fungerar fint att ha i formen efter att du har smort den med smör.

Sockerkaka är gott att äta precis som den är, men vill du lyxa till det ytterligare kan du servera kakan tillsammans med vispad grädde och färska bär – en alldeles ypperlig dessert! Ett annat sätt att sätta lite extra guldkant på sockerkakan är genom att servera den tillsammans med en god glasyr och din favorittopping.

Recept med sockerkaka

Sockerkaka

1. Sätt ugnen på 175° C 2. Ta fram en form och smörj ett bakplåtspapper…

Kanelbullesockerkaka

Ugn 175gr, smörj och bröa en 1 1/2 l form. Smält smöret, låt svalna. Blanda…

Blåbärssockerkaka

Vispa ägg och socker tills det blivit riktigt vitt och fluffigt, rör ihop mjöl med…

Mormor Ellens sockerkaka

Äggen skiljes från vitorna Gulorna vispas,tillsätt vattnet sedan sockret och sist mjölet Vitorna vispas till…

Mormor Ellens sockerkaka

Äggen skiljes från vitorna Gulorna vispas,tillsätt vattnet sedan sockret och sist mjölet Vitorna vispas till…

Saffranssockerkaka

175gr Smält smöret och låt svalna, vispa socker och ägg riktigt fluffigt, blanda i smöret…

Kanelbullesockerkaka

1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i de…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.