Sockerkaka
1. Sätt ugnen på 175° C 2. Ta fram en form och smörj ett bakplåtspapper…
Sockerkaka är en av våra mest klassiska bakverk, och kanske också en av de lättaste kakorna att röra ihop till fikastunden.
Sockerkaka är en av våra mest klassiska bakverk, och kanske också en av de lättaste kakorna att röra ihop till fikastunden. Hemligheten för att få en riktig saftig kaka är att inte grädda sockerkakan för länge på hög temperatur, då torkar den lätt ut. Prova gärna med en sticka, som ska vara lite kletig när du tar ut den, för att få sockerkakan precis sådär mjuk och saftig som den ska vara.
Grundreceptet på sockerkaka kan du variera genom att tillsätta smaksättningar som malen ingefära, kardemumma eller bär. Sockerkaka med citron är en annan favorit. Varför inte bjuda på flera olika sorters sockerkaka till nästa kafferep?
Ett annat sätt att variera kakan litegrann är genom att bröa formen med något annat än ströbröd. Även kokosflingor, vallmöfrön, malda nötter eller sesamfrön fungerar fint att ha i formen efter att du har smort den med smör.
Sockerkaka är gott att äta precis som den är, men vill du lyxa till det ytterligare kan du servera kakan tillsammans med vispad grädde och färska bär – en alldeles ypperlig dessert! Ett annat sätt att sätta lite extra guldkant på sockerkakan är genom att servera den tillsammans med en god glasyr och din favorittopping.
1. Sätt ugnen på 175° C 2. Ta fram en form och smörj ett bakplåtspapper…
Ugn 175gr, smörj och bröa en 1 1/2 l form. Smält smöret, låt svalna. Blanda…
Vispa ägg och socker tills det blivit riktigt vitt och fluffigt, rör ihop mjöl med…
Äggen skiljes från vitorna Gulorna vispas,tillsätt vattnet sedan sockret och sist mjölet Vitorna vispas till…
Äggen skiljes från vitorna Gulorna vispas,tillsätt vattnet sedan sockret och sist mjölet Vitorna vispas till…
1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke.…
175gr Smält smöret och låt svalna, vispa socker och ägg riktigt fluffigt, blanda i smöret…
1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i de…
Fyllning frukt hallon och hallon kräm rosa och strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt först mjölken, sedan det…
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt först mjölken, sedan det…
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.…