Knäckig rabarberpaj
Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en…
Få saker är lika synonymt med sommar som en klassisk rabarberpaj. Finns det något härligare än att traska ut barfota i gräset och rycka loss rabarber från trädgårdslandet?
Rabarberpaj är en av våra mest omtyckta pajer. Den sköna kombinationen av sött och syrligt är en given vinnare. Se till att balansera rabarberns syrlighet med rätt mängd socker för att få till en underbar efterrätt.
Det är också trevligt att kombinera rabarbern med sommarens andra godsaker. Rabarberpaj med jordgubbar är exempelvis en klassiker.
Rabarberpaj kan göras på en mängd olika sätt. En klassisk smulpaj går alltid hem och är enkel att svänga ihop. Eller varför inte testa att göra en rustik fransk galette på rabarber? En annan favorit är att ha i brynt smör i pajen, det ger en härlig nötig smak som passar fint till fyllningen. Rarberpaj med kokos är också en vinnare
Ett annat tips är att baka rabarberpaj under lock på grillen – perfekt till sommarens alla grillfester! En skopa len vaniljglass är det perfekta tillbehöret till en ljummen och god rabarberpaj och blir pricken över i:et.
Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en…
1. Blanda ihopa alla ingredienser ( 2 dl vetemjöl ) med händerna 2. Om degen…