Pajdeg

Grundreceptet på pajdeg är en bra kunskap att ha i sin receptbank. Kan du laga en god pajdeg kan du laga det mesta – en matig paj som passar på middagsbordet eller en härlig efterrätt att servera till många.

Så lyckas du med pajdeg

Pajdeg är en sådan sak som nästan alla kan lyckas med, oavsett kunskapsnivå i köket. Du behöver egentligen bara tre ingredienser: Mjöl, smör och vatten. Det går också bra att göra pajdeg med olja istället för smör.

Några saker kan vara bra att tänka på om du vill få ett så bra resultat som möjligt. Använd riktigt kallt smör och iskallt vatten för att få till det rätta fraset. Arbeta i rask takt – knådar du din pajdeg för länge kan den lätt bli seg och lite tråkig. För att få pajskalet jämntjockt när du trycker ut det i formen är det bra att dela degen i flera bitar som du sedan trycker ut med fingrarna. Glöm inte att nagga din pajdeg med en gaffel så att det inte bildas luftblåsor när pajen gräddas. Ställ också gärna pajen kallt innan den ska in i ugnen, då sjunker inte kanterna så lätt. Glöm inte att förgrädda pajdegen innan du fyller pajen.

Recept med pajdeg

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.