
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Grundreceptet på pajdeg är en bra kunskap att ha i sin receptbank. Kan du laga en god pajdeg kan du laga det mesta – en matig paj som passar på middagsbordet eller en härlig efterrätt att servera till många.
Pajdeg är en sådan sak som nästan alla kan lyckas med, oavsett kunskapsnivå i köket. Du behöver egentligen bara tre ingredienser: Mjöl, smör och vatten. Det går också bra att göra pajdeg med olja istället för smör.
Några saker kan vara bra att tänka på om du vill få ett så bra resultat som möjligt. Använd riktigt kallt smör och iskallt vatten för att få till det rätta fraset. Arbeta i rask takt – knådar du din pajdeg för länge kan den lätt bli seg och lite tråkig. För att få pajskalet jämntjockt när du trycker ut det i formen är det bra att dela degen i flera bitar som du sedan trycker ut med fingrarna. Glöm inte att nagga din pajdeg med en gaffel så att det inte bildas luftblåsor när pajen gräddas. Ställ också gärna pajen kallt innan den ska in i ugnen, då sjunker inte kanterna så lätt. Glöm inte att förgrädda pajdegen innan du fyller pajen.
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…