Mockarutor

Mockarutor är en given favorit på kakbuffén. Mockarutor kallas ibland även för kärleksmums, snoddas, chokladrutor eller kokosrutor. Oavsett namn är denna härliga chokladkaka en riktig hit när det är dags för fika!

Mockarutor – en fikaklassiker

Mockarutor bakas ofta i en stor långpanna och toppas med kokos och en härlig chokladglasyr med smak av kaffe. Kakan skärs därefter upp i mindre rutor innan den serveras. Den klassiska kakan görs på kakao men det går även bra att göra vita mockarutor om du vill variera dig lite.

För att få riktigt goda mockarutor gäller det att göra en saftig och luftig kaka. Ett tips för att slippa torra mockarutor är att väga mjölet eller hälla upp det i ett litermått, istället för att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen. Gör man det packas nämligen mjölet, då riskerar man att ta för mycket och en torr kaka är ett faktum. Kolla gärna med en sticka för att undvika att kakan går för länge i ugnen.

Servera mockarutor med en kopp kaffe eller ett iskallt glas mjölk och njut!

Recept med mockarutor

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.