En saftig och mör lammytterfilé är alltid rätt att servera vid festliga tillställningar, vare sig det är till högtider som påsk eller till söndagsmiddagen. Med detta smakrika köttstycke blir middagen en fullträff!
Med lammytterfilé på middagsbordet blir måltiden en fest. Denna underbara köttbit är en riktig delikatess som passar tillsammans med en rad trevliga tillbehör. Nyckeln till att få lammet perfekt tillagat, och precis som du vill ha det, stavas köttermometer. Lammytterfilé ska enligt de flesta inte tillagas för länge – köttet ska vara härligt mört och vackert rosa. Eftersom ugnar är olika varma kan man inte säga exakt hur lång tid det tar. Låt därför termometern vägleda dig. Termometern ska alltid sitta i köttets tjockaste del. Lammytterfilé är klar när innertemperaturen är mellan 58 och 70 grader, beroende på hur du föredrar ditt kött. Vid lägre temperatur blir köttet rosa och blodigt. Vid högre temperatur mer välstekt. Och du! Innan du stoppar filén i ugn ska du alltid bryna den i stekpanna, så att du får en bra stekyta.
Servera gärna lammytterfilé med rödvinssås och tillbehör som rostade rotfrukter och potatisgratäng. På sommaren passar det dessutom perfekt att grilla lammytterfilé. På MyTaste hittar du en rad smakrika marinader som passar till lammytterfilé!