Lammstek

En saftig och mör lammstek är alltid rätt att servera vid festliga tillställningar, vare sig det är till påsk eller till söndagsmiddagen. Här hittar du recepten som gör att du får till en fullträff varje gång!

Lyckas med lammstek

Det finns många olika sätt att tillaga lammstek. Riktigt gott blir det att gnida in steken med mycket salt och addera klassiska smaker som rosmarin, timjan och vitlök. För att få en god och gyllenbrun yta kan du först bryna lammsteken för att sedan låta den gå klart på riktigt låg temperatur under lång tid i ugnen – då blir den sådär perfekt saftig och mör.

Använder man urbenad lammstek går det fortare, medan lammstek med ben ofta har lite mer smak och blir saftigare. En lammstek ska vara härligt mör och vackert rosa. Eftersom köttbitarna är olika tjocka och ugnar är olika varma kan man inte säga exakt hur lång tid det tar. Använd gärna en köttermometer för säkerhets skull. Termometern ska sitta i köttets tjockaste del, men inte ligga mot benet. Köttet är klart när innertemperaturen är mellan 60 och 70 grader. Vid lägre temperatur blir köttet rosa och blodigt. Vid högre temperatur mörkt och välstekt.

Servera gärna lammstek med tillbehör som rostade rotfrukter och potatisgratäng.

Recept med lammstek

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.