Kycklingfile i ugn

Genom att tillaga kycklingfilé i ugn är torr kyckling ett minne blott. Det är dessutom den perfekta vardagsmaten.

Lyckas med kycklingfilé i ugn

För ett garanterat gott och saftigt resultat ska du alltid laga kyckling i ugn. De flesta tycker om kyckling och som extra bonus är det perfekt till matlådan dagen efter. Det är hur enkelt som helst att laga kycklingfilé i ugn. Tillaga kycklingfiléer i långpannan och de sköter sig själva. Under tiden kan du ägna dig åt något annat. Att laga kycklingfilé i ugn är med andra ord perfekt när du väntar gäster. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.

För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Stick in termometern i den tjockaste delen av kycklingfilén. Den är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Kycklingfilé i ugn blir aldrig tråkigt – smaksätt filéerna med alltifrån pesto till parmaskinka. Om du tillagar kycklingfilé med skinn rekommenderas att vara generös med smöret, då får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på eventuell sky från kycklingen, den är god att använda som bas i sås.

Recept med kycklingfile i ugn

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.