
Kycklingfilé i ugn med baconsås Niinis kitchenlife
Gör såhär: 1) Lägg de tinade/färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra med…
Genom att tillaga kycklingfilé i ugn är torr kyckling ett minne blott. Det är dessutom den perfekta vardagsmaten.
För ett garanterat gott och saftigt resultat ska du alltid laga kyckling i ugn. De flesta tycker om kyckling och som extra bonus är det perfekt till matlådan dagen efter. Det är hur enkelt som helst att laga kycklingfilé i ugn. Tillaga kycklingfiléer i långpannan och de sköter sig själva. Under tiden kan du ägna dig åt något annat. Att laga kycklingfilé i ugn är med andra ord perfekt när du väntar gäster. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.
För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Stick in termometern i den tjockaste delen av kycklingfilén. Den är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Kycklingfilé i ugn blir aldrig tråkigt – smaksätt filéerna med alltifrån pesto till parmaskinka. Om du tillagar kycklingfilé med skinn rekommenderas att vara generös med smöret, då får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på eventuell sky från kycklingen, den är god att använda som bas i sås.
Gör såhär: 1) Lägg de tinade/färska kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra med…