Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter Posted on 12/04/2021 by Therése
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen. Låt…
Kycklingfärs är magert, milt och gifter sig bra med många olika slags smaker. Använd kyckling för att göra samma rätter som med andra färser. Här hittar du härliga recept med kycklingfärs!
Kycklingfärs är ett trevligt alternativ till vanlig nöt- eller fläskfärs, när du känner för att variera dig. Kycklingfärsbiffar med ugnsrostad potatis och tzatziki, kycklingfärslimpa med spännande smaker eller kycklingfärsburgare med goda tillbehör – det finns verkligen hur många rätter som helst att göra på den lätta färsen. Precis som fläskfärs har kycklingfärs en mild smak och är därför en höjdare när du vill framhäva lite mer lågmälda kryddor. Samtidigt fungerar den utmärkt till chili, vitlök och andra kryddor som tar för sig. Kycklingfärs är toppen att använda i asiatiska rätter eller på grillen.
Tänk på att steka färsen ordentligt, var inte rädd för att bryna på den ordentligt. Använd gärna lite mer fett än vanligt så att den fettsnåla färsen inte fastnar i pannan. Vill du vara säker när du steker burgare, biffar och bullar är det en god idé att använda en stektermometer. Kycklingfärsen är 72 grader när den är helt genomstekt.
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajdegen. Låt…
1. Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och…
Koka den frysta broccolin mjuk med 4 vitlöksklyftor. Häll av allt vatten. Stavmixa och smaksätt…