
Mannagrynsbröd kalljäst
3,75 dl mannagryn 1 dl vetemjöl Rågskålarna typ halva påse Vatten typ.. 5dl? Socker 1…
Finns det något härligare än att vakna av doften av nybakat bröd? Satsa på kalljäst bröd nästa gång, så blir det extra luftigt, extra smakrikt – extra gott helt enkelt!
Nygräddat bröd är nog mångas favorit. Med all rätt. Och just kalljäst bröd har något alldeles extra speciellt. Fördelen med att kalljäsa degen är att man kan använda en mindre mängd jäst och att smakerna utvecklas bättre under den långa jäsningstiden. Brödet får en trevlig surdegskänsla och smaken av jäst märks knappt av. En annan fördel med att baka kalljäst bröd är att du sparar tid på morgonen om du vill servera nygräddat bröd till frukost.
De flesta sorters bröd kan kalljäsa i kylen över natten. Jäs degen direkt i bunken och baka ut den på morgonen. Det går också fint att baka ut degen på kvällen och sedan grädda brödet direkt morgonen. Skrolla vidare för att hitta din favorit av kalljäst bröd. Vad sägs till exempel om kalljäst bröd som görs i gjutjärnsgryta? Eller varför inte ett saftigt kalljäst bröd med torkade aprikoser? Bättre sätt att starta dagen finns knappast!
3,75 dl mannagryn 1 dl vetemjöl Rågskålarna typ halva påse Vatten typ.. 5dl? Socker 1…
Smula jästen i en degbunke och rör ut med vätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta…